Waarom een skihelm van belang is

Iets wat iedereen weet voordat hij of zij op wintersportvakantie gaat is dat je naast je snowboard, ski’s en je kleding een goede helm nodig hebt. Zowel beginners als zeer ervaren snowboarders en skiërs maken hier gebruik van omdat het belangrijk is voor je veiligheid. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten, ook al ben je zelf ervaren kan je door iemand anders onderuit worden gehaald.

Natuurlijk is de kans op hoofdletsel tijdens de wintersport relatief klein. De kans dat je valt en een been, pols of iets anders breekt of scheurt is aanzienlijk groter maar áls je letsel aan je hoofd oploopt is dat vaak veel ernstiger.

Bij een letsel aan het hoofd kan er veel aan de hand zijn. Een hersenschudding, een wond of een diepe snee. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van letsel die voor kunnen komen bij een verwonding aan het hoofd. Deze verwondingen kunnen grote gevolgen hebben en het belangrijkste is nog wel dat ze voorkomen kunnen worden met skihelmen.

Let dus goed op als je een skihelm gaat kopen. Het kan namelijk het verschil zijn tussen een levenslang letsel en een lichte verwonding. Het belangrijkste is dat je het hoofd beschermt tegen verwondingen.