Waarom het verzekeren van werkmaterieel een slimme zet is

Bouw

Werkmaterieel wordt dagelijks ingezet voor verschillende soorten werkzaamheden en kan hierdoor onverwachte schade oplopen. Een werkmaterieelverzekering kan dan een uitkomst bieden. In deze blog bespreken we waarom werkmaterieel verzekeren een slimme zet is en welke voordelen hieraan verbonden zijn.

Bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen

Werkmaterieel is vaak kostbaar en kan door verschillende onvoorziene gebeurtenissen beschadigd raken, denk hierbij aan diefstal, brand, of ongelukken. Het schadebedrag kan dan snel oplopen. Een Univé werkmaterieelverzekering biedt hier bescherming tegen en zorgt dat de financiële impact van schade beperkt blijft.

Voorkomt financiële risico’s

Als ondernemer draag je altijd bepaalde financiële risico’s, zo ook bij het inzetten van werkmaterieel. Door het verzekeren van het werkmaterieel zorg je ervoor dat je als ondernemer niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan wanneer er schade of diefstal plaatsvindt.

Verzekering op maat

Een werkmaterieelverzekering kan precies op maat worden gemaakt. Zo kun je kiezen voor verschillende dekkingen, zoals een allrisk of beperkt casco dekking. Ook kun je kiezen of je alleen het werkmaterieel wilt verzekeren of ook de accessoires en onderdelen.

Bedrijfscontinuïteit

Door de verzekering af te sluiten, ben je er zeker van dat je als ondernemer niet voor onaangename verrassingen komt te staan wanneer er schade of diefstal plaatsvindt. Dit zorgt voor gemoedsrust en continuïteit van je bedrijf.

Verplichte verzekering

In sommige gevallen zijn bedrijven verplicht om hun werkmaterieel te verzekeren. Bijvoorbeeld wanneer het werkmaterieel op de openbare weg wordt gebruikt. Het niet verzekeren van werkmaterieel kan dan voor hoge boetes zorgen.