Relaxen aan de Costa del Sol of op Tenerife

De Costa del Sol, of vertaald ‘de Zonnekust’, is een populaire vakantiebestemming. Het is een Spaanse kustlijn van bijna 200 kilometer lang. De kust loopt van de stad Málaga helemaal tot aan Gibraltar. Het ligt in de autonome regio Andalusië. Een dorpje waar je misschien wel eens van hebt gehoord is Marbella. Marbella staat onder andere bekend als plek om uit te gaan. Dit kan dan ook bij de vele nachtclubs die het plaatsje rijk is. Ook als je niet komt om te feesten kan Marbella een goede vakantiebestemming voor jou zijn. Zelfs voor gezinnen met (jonge) kinderen is dit dorpje een goede plek. Je kunt er meerdere kindvriendelijke hotels en stranden vinden. 

Wat is er te doen rond de Costa del Sol

Het stadje Málaga ligt helemaal bovenaan de Costa del Sol. Hier zijn verreweg de meeste interessante uitjes te vinden. Het is de op vijf na grootste stad van Spanje. In Málaga zijn er meerdere bezienswaardigheden te vinden. Zo is er de Kathedraal van Málaga. In 1528 is men begonnen met het bouwen van de Kathedraal. het duurde meer dan 200 jaar voordat ze stopten met bouwen. Máár de Kathedraal was op dat moment nog niet af. Na al die tijd is nog steeds één van de torens niet helemaal klaar. Hierdoor wordt de kathedraal ook wel ‘La Manquita’ genoemd. In Málaga vind je ook het Picasso Museum. Dit museum ligt niet ver van de plek waar Picasso geboren is. Wil je meer weten over wat er te doen is rond de Costa del Sol? Kijk op 27vakantiedagen.nl Costa del Sol

Tenerife

Vind je de Spaanse kust niet interessant genoeg of wil je graag naar een eiland? Dan kun je ervoor kiezen om naar het Spaanse eiland Tenerife te gaan. Dit ligt nog een heel stuk van Spanje af, omdat het namelijk een onderdeel is van de Canarische eilanden. De Canarische eilanden liggen ten westen van Marokko. Op Tenerife zijn prachtige hotels en resorts te vinden met zwembaden. Je vindt er gekleurde huizen, grote palmbomen en mooie zwarte en witte stranden. Klik op Lees hier alle info over Tenerife om meer info te vinden over:

  • De reistijd; Rond welke maanden kun je Tenerife het beste bezoeken? 
  • Vluchten; Alles over het vliegen naar het eiland. 
  • De stranden op Tenerife
  • Reiservaringen en tips van andere bezoekers van Tenerife. 
  • Hotels en Resorts
  • Autoverhuur op het eiland.