Rondreis Europa

Rondreis Europa

Kies voor een gevarieerde rondreis

Uitgestrekte stranden, prachtige natuur, pittoreske dorpjes en verrassende cultuur: in Europa vind je het allemaal. Hoewel het continent maar liefst veel 44 landen telt is alles makkelijk te bereizen per auto, vliegtuig of met het openbaar vervoer. Je kunt kiezen voor West-Europa met zijn bijzondere hoofdsteden, voor Oost-Europa en Scandinavië als je wilt genieten van prachtige natuur of voor Zuid-Europa met zijn bourgondische, mediterraanse lifestyle. Parijs, Rome, Praag, Barcelona of Berlijn: Europa kent oneindig veel mooie plaatsen om te genieten, lekker uit te rusten en flink wat inspiratie op te doen. Of je nou alleen reist of met het hele gezin: in Europa vind je zeker een trip die aan ieders verwachtingen voldoet.

 

Adembenemend Scandinaviësuperdeals

Scandinavië staat bekend om zijn eindeloze uitzichten, de Noorse fjorden, Finse meren en het mystieke noorderlicht. Doorkruis Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland en ontdek het wisselende landschap en ervaar het zomerlicht. Het moderne Kopenhagen en Helsinki lenen zich bij uitstek voor een heerlijk dagje shoppen. Geniet ook van een hapje en drankje in een van de vele trendy barretjes en restaurants die de grotere steden rijk zijn.

 

Vakantie dichtbij huis

Je hoeft zeker niet ver van huis om een ontspannen, culturele of actieve vakantie te beleven. De bergen van Zwitserland en Oostenrijk lenen zich natuurlijk bij uitstek voor een avontuurlijke wintersportvakantie. Ook buiten het winterseizoen maak je hier heerlijke wandelingen in de bergen. Frankrijk mag je zeker niet overslaan. Het is afwisselend met zijn prachtige westkust, uitgestrekte Provence, bosrijke binnenlanden en exclusieve zuidkust.

Engeland, Ierland en Schotland hebben weer een hele andere sfeer. Minder exclusief, maar heel fijn om te wandelen en even helemaal op te laden. In West-Europa vind je geweldige steden voor een stedentrip, bijvoorbeeld Amsterdam, Berlijn, Antwerpen, Brussel, Londen en Dublin. Genoeg keuze dus voor een geslaagde vakantie niet ver van huis.

 

Mediterraans genieten

De landen van Zuid-Europa zijn echt een aanrader als je houdt van lange zomerdagen aan het strand, uitgebreid dineren en als je veel cultuur wilt opsnuiven. In Spanje en Italië vind je de mooiste musea en ruïnes, maar de landen staan ook bekend om hun heerlijke eten en fijne stranden en meren. Per boot kun je de vele eilanden van Griekenland met zijn authentieke dorpjes prima bereiken. Als je houdt van een sportieve vakantie dan is Portugal ook echt een aanrader: aan de zuidkust vind je de beste surfspots van Europa.

 

Bruisend Oost-Europa

Oost-Europa beslaat een groot deel van Europa. Alleen al de oppervlakte van Rusland beslaat 40% van het continent en de grote steden zijn een echte aanrader. Los van de Kroatische kust, kiezen nog niet veel toeristen voor de Oost-Europese landen. Jammer, want de natuur is er prachtig. Slovenië ligt tegen Italië en heeft een prachtig nationaal park om te wandelen, fietsen of te zwemmen in de rivier. Ook vind je in Oost-Europa nog resten van het Romeinse en Ottomaanse Rijk. In onder andere Kroatië en Bulgarije kun je de meest geweldige overblijfselen bezoeken. De Oost-Europese hoofdsteden zijn hip en goedkoop en kennen een bruisend nachtleven.