Weekendje doorbrengen in hotel Emmen?

Prehistoric dolmen in Emmen, The Netherlands. A grave of about 5400 years old, build around 3400 BC

Wil je er een weekendje er tussenuit met je partner en/of je kinderen? Bezoek dan eens de Drentse plaats Emmen! Er is ontzettend veel te beleven in Emmen, waaronder een avontuurlijke dierentuin, het Van Gogh huis en verschillende musea waar je veel kunt leren. Als je een hotel Emmen boekt zul je je geen moment vervelen. Benieuwd wat je precies kunt ondernemen in Emmen? Hieronder hebben we de beste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. 

Het centrum van Emmen ontdekken

Emmen heeft het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland: de perfecte plek om te gaan winkelen dus! Je vindt er van alles, van grote merken tot kleine lokale winkeltjes. Mocht je de stad op vrijdag bezoeken, dan kun je de wekelijkse warenmarkt meemaken! Er zijn dan tientallen kraampjes te vinden in het stadscentrum waar alles wat je maar kan bedenken wordt verkocht. Ook is er lekker eten verkrijgbaar en wordt de warenmarkt opgefleurd met muziekoptredens. De markt heeft een ontzettend gezellige sfeer en is daarom niet te missen.

Het centrum van Emmen is het oudste gedeelte van de stad. Als je iets over de geschiedenis van Emmen wil bijleren zit je hier dus ook op het juiste adres. Zo vind je hier een oorlogsmonument en kun je de Grote Kerk bezoeken. Als je een hotel Emmen boekt moet je dus zeker het centrum van het stad verkennen. 

Hotel Emmen boeken met de kinderen

Ook voor de kinderen is er in Emmen veel te beleven. Zo staat de stad natuurlijk bekend om zijn dierentuin. Je verkent de verschillende werelddelen in het park, van de jungle tot het savannegebied. Niet alleen voor de kinderen is het leuk, ook voor volwassenen blijft het bezoeken van een dierentuin een gezellig dagje uit. Maak kennis met diersoorten die je nog nooit ben tegengekomen! 

Voor de jonge kinderen kun je ook een speelparadijs bezoeken. Terwijl jij even tot rust komt in het restaurant Emmen, kunnen de kinderen zich uitleven in één van de vele speeltoestellen. Ze kunnen klimmen, klauteren en spelen in de ballenbak. Ook op een korte afstand van Emmen kun je in Exloo een buitenspeeltuin bezoeken die helemaal in het teken staat van kabouters. Met zijn allen maken jullie een bostocht en onderweg kom je de kabouters tegen. Sommigen zijn goed verstopt, dus het wordt een heuse speurtocht om alle kabouters te kunnen vinden. Als je kiest voor een centraal gelegen hotel Emmen kun je gemakkelijk op weg naar Exloo. Kortom, je zult zeker niet stilzitten bij een dagje uit in Emmen! Na een actieve dag kun je lekker uitrusten in een hotel Emmen. 

Met het ov of met de auto naar Emmen toe? 

Als je graag Emmen wilt bezoeken zul je de afweging maken of je met het openbaar vervoer komt of met de auto. Het centrum van Emmen is gemakkelijk te bereiken met de trein. Ook veel andere plekken in Emmen zijn bereikbaar met de trein of de bus. Het is echter niet onmogelijk om de stad te verkennen met de auto. De stad kent veel gratis parkeerplekken en waarschijnlijk kun je ook bij je hotel Emmen gratis parkeren.